Detaylı Arama Tüm Duyurular Üniversite dışı duyurular Etkinlik duyuruları Üniversite dışı etkinlik duyuruları Birimlere göre duyurular
Duyuru Göndermek için Mobil telefonunuzda QRCode okutunuz!

DUYURU PANOSU - EgeDuyuru
Etkinliğin Adi Konu Düzenlenme Tarihi Düzenlenme Yeri Gönderen Birim

Muhterem İzmir Halkı, Aziz hemşerilerim,

Hanımlar, Efendiler!

İzmir kırk asırlık bir ecdat yurdudur. İzmir bu kadar derin bir tarihe malik olmakla beraber mevkii coğrafisi hasebiyle iktisadi ve siyasi çok büyük bir ehemmiyete maliktir. İşte buna binaendir ki, Türkiye’yi mahvetmek isteyen düşmanların evvel beevvel nazarları bu tarihi, bu mühim beldeye initaf eder (gözleri çevrilir). Nitekim düşmanlarımız en evvel burasını işgal etmişler, ondan sonra daha şarka ilerlemişlerdir. İzmir’in işgali bütün milletin kalbinde derin bir yara husule getirmiştir. Herkes İzmir için feryad ediyordu, İzmir, halkın elemlerini, feryatlarını, azim ve imanını ifade etmek için bir parola olmuştu. Muhtelif noktai nazarlardan çok kıymetli olan İzmir elbette düşmanların elinde bırakılamazdı ve nitekim bırakılmadı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

31.01.1923 Eski Gümrük Binasında yapılan konuşma

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu kutlu olsun.

Prof. Dr. Mehmet Akif ERDOĞRU

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Başkanı V.

[ Tüm Duyurular >>> ] [ Etkinliklere Göre Duyurular >>> ] [ Birimlere Göre Duyurular >>> ] [ Ege Ana Sayfa ]

Takvim
<<>>